Astazi ar fi fost ziua ta

Cred ca fiecare avem in viata o prima persoana care ne invata, de fapt, ce este iubirea. Ca apare mai devreme sau mai tarziu, ca dispare la fel de repede cum a aparut sau ramane toata viata langa noi – depinde de norocul si destinul fiecaruia.

Pe mine, ea m-a invatat ce este iubirea. M-a invatat sa pun semnul egal intre iubire si blandete, priviri calde, zambete largi, imbratisari prelungi, ajutor neconditionat si o mana intinsa ori de cate ori cineva are nevoie de asta.
Prima persoana care m-a invatat ce este iubirea nu a fost mama, ci sora ei. Matusa care mi-a fost si nasa si care a poposit mult prea putin pe acest Pamant.

Insa nu asta conteaza acum. Au trecut durerea, lacrimile si suferinta. Acum a ramas doar ea. Chipul ei bland si frumos si toate gesturile care mi-au aratat, de fapt, cum se poarta un om frumos, bun, care iubeste si cum ar fi bine sa fiu si eu, la un moment dat.

19 aprilie. Azi ar fi fost ziua ei. A plecat cand eu aveam 22 de ani. Prea putin. Nu-mi amintesc nicio zi de-a ei aici, pe Pamant. Ma intreb daca oare vreodata am sarbatorit-o cu fast, daca i-am dus flori, daca am imbratisat-o atat si cum ar fi trebuit sa imi simta iubirea. De fapt, nu cred ca am facut asta niciodata. Cel putin nu asa cum ar fi meritat. Pentru ca noi, pentru asta, am avut prea putin timp.

In ciuda acestui lucru, insa, la 7 ani de la plecarea ei, de acolo de sus, ne-a trimis in dar o nepotica (Later Edit: si dupa alti cativa ani, un nepotel 🙂 ). O fetita frumoasa si blanda, care ii seamana leit si care ne invata, din nou, pe noi, toti cei din jurul ei, ce e iubirea.

Fetita asta mi-a cuprins odata chipul in palmele ei micute si mi-a spus asa “tu esti fata mea si te voi iubi toata viata”. Am ras toti, incercand sa gasim desenul animat de la care putea sa invete astfel de cuvinte.

Aseara, i s-a amintit ca azi ar fi fost ziua Stelutei, bunica ei din cer. Maria a zambit, a intrebat intai daca are tort acolo und este si s-a linistit cand a auzit ca probabil va da si o mica petrecere. Apoi a privit in sus si a spus ca stie ea ca Steluta e langa noi si ca, acum, e o stea pe cer.

Astazi ar fi fost ziua ta, Nasi, asa ca, de acolo de unde esti si de aici de unde sunt iti spun doar ca imi doresc ca odata, candva, sa ne intalnim din nou si sa avem totusi mai mult timp la dispozitie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s