Cel mai frumos Ploiesti – Lansare de carte (volum colectiv) – sambata, 14 decembrie 2019

Va spuneam intr-un articol anterior ca mai toate noutatile pozitive cu privire la planurile mele editoriale au venit in a doua parte a anului 2019. Intai am aflat ca “Check in: Timisoara”, prima mea carte, se va publica la editura Libris Editorial, dupa care am castigat si concursul de povestiri “Cel mai frumos Ploiesti”, un proiect al Asociatiei pentru Educatie si Dezvoltare Urbana, asadar povestirea mea, “Cea mai frumoasa cofetarie din lume”, face parte din cele 10 alese pentru a fi publicate intr-un volum colectiv din colectia “Memento”.

Mai este putin, putin pana ca “Check in: Timisoara” sa vada lumina tiparului (intarziat, poate, si de Gaudeamusul din noiembrie), insa pana atunci, am bucuria sa va anunt lansarea volumului colectiv de povestiri “Cel mai frumos Ploiesti”.

Zilele trecute am primit pe email mai multe detalii despre coperta si datele privind lansarea. Asadar, “Cel mai frumos Ploiesti” va avea lansarea sambata, 14 decembrie, 2019, la ora 15:30, la Muzeul Judetean de Arta “Ion Ionescu-Quintus” din Ploiesti. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile, asa ca, daca doriti sa veniti, va astept cu drag.

Colectia “Memento” cuprinde volume colective si individuale cu povesti si amintiri ale oraselor din alte vremuri si ale locuitorilor acestora, iar “Cel mai frumos Ploiesti”, volumul care include si povestirea mea, nu face exceptie de la regula.

Chiar daca sunt doar una dintre cei 10 autori, trebuie sa recunosc ca sunt foarte entuziasmata. E prima povestire publicata intr-un volum, intr-o carte, e prima povestire care castiga ceva, undeva (am mai castigat un premiu important in 2010, dar acolo a fost cu un articol-interviu publicat online), asa ca bucuria, dar si emotiile sunt pe masura. Si mi se pare firesc sa fie asa. Doar nu ar trebui sa ne cenzuram si aici, nu?! J

Voi fi prezenta si eu la evenimentul din 14 decembrie si voi incerca sa vorbesc despre povestirea mea, desi public speakingul nu a fost niciodata punctul meu forte (de altfel, d-asta “m-am si apucat” de scris J).

Cu toate astea, sunt convinsa ca veti descoperi pe de-a-ntregul frumusetea povestirii mele doar citind-o. “Cea mai frumoasa cofetarie din lume” rememoreaza cu emotie, umor si nostalgie cele mai dragi amintiri ale mele din Ploiesti. Episoade pe care, poate, le-ati trait si voi, aspecte la care nu v-ati fi gandit pana acum si imagini in antiteza fac din Ploiesti un oras inca si mai frumos.

Marina Talks e si pe Facebook >>www.facebook.com/marinatalks

lansare2

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s