Sambata, 14 decembrie 2019 – lansare de carte “Cel mai frumos Ploiesti”, volumul colectiv in care am si eu o povestire

Numai eu puteam sa debutez de doua ori. De ce spun asta? Saptamana asta, pe langa faptul ca a fost o perioada foarte incarcata la job, nu mai stiam despre ce sa va scriu si sa va povestesc prima data.

Despre lansarea de carte “Cel mai frumos Ploiesti”, volumul colectiv in care am si eu o povestire despre orasul meu natal, sau despre cartea mea de poze-povestiri scurte inspirate de Timisoara, editie bilingva Romana-Engleza, care va vedea lumina tiparului saptamana viitoare?

Grea decizie, asa ca o s-o iau pe rand, o sa dau Cezarului ce-i al Cezarului din punct de vedere al timingului si o sa va spun ca lansarea volumului “Cel mai frumos Ploiesti” va avea loc maine, 14 decembrie 2019, incepand cu orele 15.30, in Ploiesti, la Muzeul Judetean de Arta “Ion Ionescu-Quintus” (pe bulevard, vizavi de Colegiul National “Mihai Viteazul” si Biserica Sf. Gheorghe). Detalii, aici.

Din pacate, desi va anuntasem ca voi fi prezenta (biletul luat, zborul ratat, trebuia sa ajung ieri noapte), niste probleme urgente in Timisoara ma impiedica sa vin la aceasta lansare. Imi pare tare, tare, tare rau, insa imi trimit cei mai de pret reprezentanti, pe cine altii, pe parintii mei dragi care, desi nu au fost ei prea impacati la inceput cu gandul ca fata lor are ca pasiune scrisul acum sunt foarte mandri de mine si le multumesc pentru toata sustinerea si dragostea lor.

Mai multe despre carte am scris aici, insa va pot spune ca acest al III-lea volum al colectiei Memento, include 11 povesti, 1 fiind semnata de mine 🙂 ) despre Ploiestiul din trecut sau ceva mai recent, in functie de amintirile, povestile si trairile fiecarui autor a carui scriere a fost aleasa pentru acest volum (pentru ca da, a fost un concurs inainte).

As mai vrea sa mentionez ca frumoasa coperta a fost conceputa si realizata grafic de Catalina Ruxandra Stan, o fata puternica, talentata, frumoasa, de care ma leaga cateva amintiri importante si pe care m-am bucurat sa o regasesc si in echipa proiectului din acest an.

Cei 10 autori ale caror povestiri selectate pentru volumul “Cel mai frumos Ploiesti” sunt: Oana Purice, Liliana Ilie, Liviu Osman, Isabela Wild, Ivone-Marlen Scarlatescu, Doina Ofelia Davidescu, Roxana Creanga, Mihaela Istrate, Lucian Vasile si Marina Rasnoveanu.

Din cate stiu de la echipa coordonatoare, nu va fi o lansare clasica, asa ca va asteapta o multime de surprize daca veti ajunge maine la Muzeul de Arta.

Cartea se va putea comanda chiar de maine, sambata, 14 decembrie, imediat dupa lansare, de pe Pravalia Republicii: http://magazin.republicaploiesti.net/), iar pentru Ploiesti si Bucuresti livrarea va fi gratuita.

De saptamana viitoare, luni sau marti, cartea o sa apara si in Libraria Carturesti din AFI Palace si in Libraria Humanitas din centrul Ploiestiului, posibil si la Libraria Ionescu de la Halele Centrale, insa asta nu este sigur pentru moment.

Daca vreti mai multe detalii, ma intrebati si va raspund numaidecat.

Chiar daca nu voi fi maine prezenta la lansare, ii felicit pe toti cei care au povestiri in aceasta carte, ma simt privilegiata si cumva “trasa de maneca” de soarta ca, aproape in acelasi timp, eu debutez atat cu o carte de texte si poze inspirate de Timisoara, dar si cu o povestire despre orasul meu natal, Ploiesti.

Mai multe despre aceasta din urma, in carte. Eu cred ca o sa va placa! 🙂
Data viitoare, mai multe despre “Check in: Timisoara”, cartea mea draga care, iata, va iesi de sub tipar tot in 2019, insa profit de ocazie sa multumesc tuturor celor care, de-a lungul timpului, chiar daca acum drumurile ni s-au separat, au crezut in talentul meu si m-au incurajat sa scriu in continuare!

Doua cadouri dintr-un foc de la Mos Craciun! Ce sa zic?! Me happy! 🙂

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s