Despre primul meu Fuckup Nights Timisoara

Fuckup Nights este un proiect international, inceput in Mexic, in 2012, atunci cand mai multi prieteni s-au adunat si au inceput sa-si povesteasca din esecuri, dar mai ales cum au reusit sa treaca peste. De atunci, proiectul asta a devenit de fapt o miscare globala, iar in Romania numai Timisoara duce traditia mai departe.

Am ajuns si eu asta seara la primul meu Fuckup Nights Timisoara si am plecat schimbata de acolo. Am intalnit si ascultat oameni cu povesti tare faine, care au fost dispusi sa vorbeasca despre ceea ce li s-a intamplat, care au povestit cu atata naturalete, simplitate si umor incat au reusit sa ne emotioneze si sa ne transmita si noua, celor din sala, ca se poate, no matter what!

Caius Ovidiu Mersa a venit cu o poveste incredibila, un “fuckup” personal, nu stiu daca chiar esec, mai degraba o experienta traumatizanta peste care a trecut numai cu ajutorul celor dragi, asta in timp ce unii prieteni se cam evaporau. Mi-au placut multe dintre lucrurile punctate de el: ca ii datoreaza totul sotiei sale, Georgiana, ca si-a reconsiderat relatia cu mama lui, fiind acum mult mai apropiati, ca si-a indreptat atentia acum spre creativitate, s-a inscris la doctorat si vrea sa mearga mai mult in directia asta. O alta chestie faina a fost ca nu invinovateste pe nimeni pentru ce i s-a intamplat, nici macar pe doctori sau Dumnezeu, ba chiar dimpotriva.

De la Doru Belu am retinut un lucru foarte important in orice domeniu: “nu stiu multe, dar cunosc pe multi” sau un altfel de a spune “nu sunt eu buricul Pamantului, scutesc mult timp si multi nervi daca totusi intreb pe ala care e specialist”. Ca pana ajungi in punctul asta iti ia mult, asta e cu totul altceva, si despre asta a vorbit si Doru Belu asta seara.

Si a mai fost Cristian Philipp, cel care a construit compania de training si consultanta Essential Training si programul de teambuilding The Village. Dupa discursul lui Caius recunosc, nu credeam ca ma va mai putea misca sau inspira ceva mai mult. Ei bine, Christian chiar stie si poate sa te duca, sa te-ntoarca si sa faca ce vrea cu tine. Pe langa povestea lui impresionanta despre cum a reusit sa renasca din cenusa (suna a expresie general valabila, dar cam despre asta a fost vorba), mi-a transmis si sentimentul ala misto de “You can do it!” si ca e important sa faci lucrul ala pentru care ai fost creat. Sa identifici care iti e harul si apoi sa lucrezi pe rupte in directia aia. Nu cu gandul la bani, ci din pasiune si incercand mereu sa te extinzi, sa nu te bazezi pe o singura chestie. Ah, si a mai spus ceva interesant: ca e important sa iesi din zona ta de confort, sa te pui in situatiile alea limita, nu conteaza cum o sa fii, sa accepti ca poate va fi naspa prima data, dar totusi sa faci saltul pentru ca doar asa vei fi tu, pe de-antregul. Usor de zis, greu de facut, dar presupun ca d-asta exista traineri precum Christian! 🙂

Scurt si cuprinzator reviewul meu, nu? Urmeaza si varianta lunga, relax, pe unul dintre site-urile pe care scriu! 🙂 Iozefina Nicoleta Tudor, thx pt invitatie, vezi sa nu uiti sa ma anunti de toate evenimentele tale, si mai ales de asta, bineinteles! (tocmai acum, cand m-am mutat eu in Timisoara, v-ati gasit sa “sariti” peste luna octombrie?:)

Organizati un eveniment in Timisoara si ati dori un review obiectiv, dar scris, totusi, intr-o nota personala pe blog sau pagina de Facebook (poate chiar un articol mai amplu pentru unul dintre site-urile la care scriu – asa cum se va intampla cu Fuckup Nights Timisoara?)

Ma puteti contacta aici https://www.facebook.com/marina.rasnoveanu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s